Sidor

Arkiv

onsdag 1 oktober 2014

you light my morning skies with burning love

Just nu är jag en ganska glad skit därför att:

* Jag har fått jobb som jag tror jag kommer klara av (skrev kontrakt idag),
* Jag gör mysiga saker på kvällarna som att hångla och kolla på film.
* Går i Botaniska trädgården, hänger och snackar i telefon med folk jag tycker om.
* Har koll på mina pengar och även om jag spenderat 8000 den senaste månaden på (på mat och hyra och att köpa cyklar som inte funkar) så tror jag att jag kommer att klara mig. Kanske tar jag studielån men nu känner jag att det inte spelar någon roll.

* Kursen jag läser får mig att tänka så mycket! Skrev en hemtenta idag om sexualiteten som vara, fingrarna och hjärnan brann.

Kursen heter Psykologi inr. sexologi och just nu läser vi psykologidelen. Vi har haft föreläsningar om minnet och emotioner, förra veckan handlade föreläsningen om anknytning och igår om attraktion. Varje paus satt jag och pratade med min kurskompis och vi utbrast "det är så intressant" i munnen på varandra, och jag kände så tydligt: jag vill forska om det här. Jag vill intervjua en massa olika människor med massa olika perspektiv och prata om deras sexualitet, om fördomar, förväntningar, självbild och makt. 

Tänker att det finns två sätt att jobba med det här på ett intervjuande sätt. Antingen blir jag forskare, intervjuar, skriver, disputerar och allt vad det heter, med hopp om att kunna öka kunskapen och medvetenheten inom akademikervärlden. Eller så blir jag radioproducent och gör program som handlar om det här och försöker nå ut till den större massan. Jag vill att synen på sexualitet och människor ska utvecklas och förändras.

(Denna text blir ju väldigt konstig i kontrast till att jag förra veckan skrev att en inte borde jobba med något en brinner för).

Såhär känns det:

 
 Elvis Presley - Burning love

Pepp!

1 kommentar: