Sidor

Arkiv

lördag 13 september 2014

kyssar

Här är en text jag skrev en gång i vintras men som jag tyckte var för pinsam för att publicera. Men nu gör jag det ändå. Den handlar om att kyssa någon för första gången. Allt från sanning och konka på en klassresa i sexan till fyllehaff till saker som bara hände till personer jag tyckt om:

- jag minns det hela som ett töcken. Någon har ombett, nej, beordrat dig att kyssa mig. jag har inte lyssnat och har suttit och tittat åt ett annat håll medan du ställer dig upp och går fram, tittar frågande på mig och kysser mig.

- vi har gått en promenad ikväll och pratat om jag vet inte vad, jag kommer inte ihåg längre. jag ville inte säga hejdå så jag följde med dig hem där du skulle hänga med två kompisar. ni spelar tv-spel och jag tycker inte det är så kul, men vill vara en Skön tjej så jag spelar lite också. till slut får jag ett sms av min pappa som säger åt mig att åka hemåt, så vi går ut i hallen och säger hejdå. du kramar mig och vill inte släppa taget och jag kysser dig på näsan och sen kysser vi varandra. en kort kyss, men jag känner hur hela kroppen slår runt och tänker att "wow, händer det här nu verkligen?". jag går ut genom dörren och när jag tittar på dig och säger "vi ses" är du alldeles röd i ansiktet. när jag går genom tunnelbanan är det som om jag är full, fast jag inte varit full än. jag måste hålla mig i handtaget för att inte tappa balansen och ett par personer skrattar åt mig och härmar hur vingligt jag går. på måndag i skolan vänder du bort huvudet när du och ditt gäng går förbi mig, du vågar inte ens se på mig.

- det är valborg. jag har druckit två glas vin och sett dig. blivit helt till mig och väst "det är han" till min kumpan. vi bestämmer att nu går jag bara fram och gör min grej. så jag tar min filt, lägger den över din axel och leder dig bort till ett träd. där sitter vi och snackar av och till hur länge som helst känns det som, om skit som jag inte kommer ihåg och inte vill komma ihåg. jag tycker det går för långsamt så jag lutar huvudet lite närmre och pratar med en lägre röst. ställer någon fråga som ska vara sensuell men som snarare låter full. men den funkar för du frågar nervöst "ska vi strula" och sen känner jag din tunga i min mun.

- jag är full och snurrig. jag är på bra humör. min värld är liten och ju mer jag dansar desto mindre blir den. vi dansar i en ring och du kommer in i den, utan att känna någon av oss. jag tittar på dig och tänker att du har snyggast skjorta av alla här. jag brukar tycka så kort hår är fult men du fortsätter dansa när jag ställer mig framför dig. du följer fast jag gör töntiga moves som jag skäms lite för i efterhand. någon av oss kommer närmre. du håller upp din ölflaska ovanför ditt huvud som i en segergest och jag sträcker mig upp och tar den, dricker en klunk. jag minns inte om du fick tillbaka den sen. efter det kom du bara närmre och närmre. jag drar dig mot mig och vi stod mot staketet inne på klubben. du dricker någons drink och när du kysser mig smakar du coca-cola, coca-cola som jag aldrig gillat men du smakar fruktansvärt najs. du har parfym, och om jag var nykter hade jag nog tyckt att du överdrev litegrann men nu luktar du bara gott. den parfymen kommer göra mig snurrig veckor efteråt när jag känner doften av den på en annan plats. jag skulle leta upp dig efter att jag varit på toaletten, men när jag ser dig igen är du bara full och dräggig. det spelar ingen roll, jag är bara glad och käkar en halv falafel på vägen hem

- jag mår lite illa. jag har knappt ätit något på hela dagen för jag varit så nervös över att träffa dig. hela kvällen har varit för lång och för stel, ja, stel, hur kunde jag stanna såhär länge? jag är jättetrött och ligger med din arm över mig, med din hand i min och din andedräkt i min nacke. vi kramas med händerna, kanske kan en kalla det för kyssar. kan en säga så när munnen inte är involverad? jag märker att du inte är trött. jag vänder mig om och lägger armen över ditt bröst. kliar lite och känner att du drar i mig, jag drar i dig, vi drar oss mot varandra. du flyttar ditt ansikte nära mitt och någon kysser någon.

- jag har frusit hela kvällen. det är slutet av augusti och de varma dagarna lurar en att tro att det är varmt sent på nätterna. vi är ett stort gäng som diskuterat feminism och berättat saker om oss själva för varandra och du satte dig bredvid mig. jag kommer inte ihåg vad jag tänkte då. jag tänkte nog inte på dig som en sexig person. ju kallare det blir desto närmre sätter vi oss varandra. jag har jacka och du har bara skjorta, så du får ha händerna i mina jackfickor. än en gång upplever jag det där, att kyssas med händerna. det är något väldigt fint över det, att liksom fråga och kolla läget med varandra utan att en går över varandras gränser. under jackan, under alla samtalen, stryker dina händer över mig. över mina lår, min mage och ibland är du farligt nära och det känns så bra. jag fryser men det känns ändå varmt där innanför jackan. till slut frågar jag dig "vill du följa med mig hem och lyssna på musik?" och jag tror du svarar "okej". vi springer hem till mig och när vi kommer in genom dörren sliter jag ner varma tröjor från hatthyllan. jag har inga filtar.
jag går fram till min skivsamling och frågar vad du vill lyssna på. du lägger din skäggstubbiga haka mot min axel och pekar till slut ut en Beatles-skiva. sen sitter vi sida vid sida på min säng, vi lutar oss mot väggen och jag tror vi håller händerna. jag byter skiva och lägger mig strategiskt ner, och du fattar vinken och lägger dig bredvid. problemet när en har glasögon är att de kan vara lite som en ofrivillig sköld, så när du försöker komma nära så skallrar våra glasögon mot varandra, tills du säger "jag tror jag tar av de här". sen minns jag inte hur det började, men det var där det började.

1 kommentar:

  1. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    SvaraRadera