Sidor

Arkiv

lördag 7 mars 2015

bye bye birdie

1. Det som är grejen med pluggande och stress är att kreativiteten försvinner litegrann. Jag har ägnat mina dagar åt att skriva stil- och debattanalyser, lovtal och bokresuméer. De tankarna och idéerna om sexologi som jag kunde ge uttryck för i början av januari har kvävts lite. När dagarna ägnas åt att skriva saker som andra bett mig skriva så är det svårt att hitta på något eget sen.

2. Jag har den sista tiden försökt tvinga fram ett framtidsbeslut från mig själv. Jag har insett att jag är så rädd för framtiden och hur jag kommer må, att jag försökt förhindra vad det nu kan vara som eventuellt kan få mig att må dåligt. Men jag kan ju inte veta hur jag mår i framtiden, så varför försöka ändra något i förväg?

3. Nu är jag hemma i Stockholm över helgen. Idag gick jag och pappa ner till farmor för att hälsa på henne. Senast jag såg henne var på julafton, då hon kallade min storebror för dase och pekade på mig och sa "titta vilken rumpa". Nu låg hon stilla i sängen med, smalare än någonsin med stora sår runt munnen och idominrester på de tre tänderna. Hon pratade om de tre lopporna hon såg framför ögonen. "Det måste vara något sånt där halleluja...." sa hon. Hallucination måste vara ett svårt ord att komma ihåg när det enda man ser är taket i sitt rum. När vi gick sa vi "Bye bye birdie" som hon alltid brukar säga. Men hon sa det inte tillbaka.

4. Nu ska jag gå iväg till Ringen för att träffa min ena bror. Vi ska laga mat och träffa vår andra bror.

5. För att inte få en överdos av Stockholm så lyssnade jag på Håkan Hellström på tåget igår, när vi rullade in i stan via Sumpan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar