Sidor

Arkiv

fredag 27 mars 2015

En advokat i Kalifornien och Rousseaus förförelseteori

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/f%C3%B6rslag-att-avr%C3%A4tta-homosexuella-p%C3%A5-v%C3%A4g-mot-folkomr%C3%B6stning-i-usa/ar-AA9ZNPY?ocid=mailsignoutmd


En advokat i Kalifornien vill införa dödsstraff mot folk som utfört homosexuella handlingar. Han vill inte att vi alla ska dödas av "Guds vrede", och menar att det är bättre att avrätta enstaka personer.

Uganda, Ryssland och Irland är exempel på länder som inte heller försvarar HBTQ-personers rättigheter. Det är helt fruktansvärt att människor världen över förbjuds rätten att vara sig själva. Den här advokaten vill också att förbjuda homosexuella från att jobba som t.ex. politiker, straffa de som står bakom HBTQ-rättigheter och förbjuda att "homosexuell propaganda" visas för minderåriga.

Jag blir så fruktansvärt provocerad av idén om att "homosexuell propaganda" skulle göra att antalet homosexuella handlingar ökar. Den idén kommer från något som Rousseau kom på som heter förförelseteorin. Den utgår från att alla är heterosexuella, men att alla kan "förföras över" till den "mörka sidan av sex och sexualitet". Teorin går ut på att om man inte berättar för unga människor om onani och annat ogudaktigt beteende (med det menade han framförallt homosexuella handlingar) så skulle de inte börja bete sig "ogudaktigt".

På grund av Rousseau har vi genom århundradena haft perioder när den här teorin lagt grunden för samhällets syn på sex. I perioder har konstverk som visar upp nakenhet censurerats. Under 1800- och 1900-talet blommade en mängd anti-onanipropagandor upp. T.ex. dr. Kellogg, grundare av Kellogg's Cornflakes, fick för sig att fiberrik frukost ledde till mindre onani, och marknadsförde sina cornflakes med detta. Förförelseteorin har också ansvar för att en stor del av USA:s delstater har en sexualundervisning som hör hemma på 50-talet. Det leder till att ungdomar börjar ha sex utan att veta hur de ska göra eller hur de ska skydda sig. 

Förförelseteorin har uppenbarligen gjort sitt för att skada vår bild av hur sex och sexualitet funkar. Jag känner bara; kan vi släppa den nu?

2 kommentarer: